Pop Up op de PaperPassion

 

 

Poehé wat een drukte was het weer op de PaperPassion Beurs! Dit jaar had ik een Pop Up workshop ontwikkeld. Het lijkt ingewikkeld, maar als je de techniek eenmaal door hebt, kun je er zelf heel makkelijk mee aan de slag met je eigen tekeningen.

Zin om ook eens een Pop Up kaart te maken, maar weet je niet hoe? Kom dan eens bij mijn aanschuifatelier Club Dapper op vrijdag 14 december, dan gaan we er weer mee aan de slag.

Voor meer informatie over Club Dapper kijk hier eens of mail me gelijk even om je aan te melden!


Iedereen die zich tijdens de PaperPassion beurs heeft ingeschreven voor mijn nieuwsbrief mag gratis de illustraties downloaden die ik speciaal voor deze workshop ontwikkeld heb. Was jij er niet bij? No worries, schrijf je in via het contactformulier hieronder en je ontvangt de link!

 

All the flowers of all the tomorrows are in the seeds of today

Heb jij dat ook wel eens, dat je zegt: maar dat kan ik ook zelf! Gewoon als opmerking. En dat er vervolgens een zaadje geplant is dat doorgroeit…

Dat overkwam mij een jaar geleden. Ik was druk met Studio Dapper en daarnaast werkte ik ook in de uitvaartzorg. Een bijzondere bijbaan want ik begeleidde ouders die, net als wij, afscheid moesten nemen van hun overleden baby. Een baan waar ik mijn hart en ervaring in kwijt kon naast het inspirerende, creatieve werk van Studio Dapper.

Door omstandigheden stopte dit werk echter, waardoor ik ontdekte hoe graag ik dit wilde blijven doen. Ik baalde samen met mijn collega Mireille omdat we beiden veel voldoening haalden uit het werk. Tijdens een van onze gesprekken flapte ik eruit dat we het net zo goed zelf kunnen doen. Zo’n opmerking die je niet meent, maar die vervolgens een eigen leven gaat leiden. Mireille kwam er namelijk op terug; als jij het doet, doe ik mee! En zo begon het plan om onze eigen uitvaartonderneming te starten. Vorig jaar oktober hebben we ons ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Met z’n drieën! Lotte, een lieve vriendin van Mireille die ook haar kindje verloren is, hoorde namelijk van onze plannen en wilde heel graag aansluiten. Nu zijn we drie vrouwen met een missie, vrouwen die hun leven een andere wending willen geven en ervoor willen gaan.

Zo werd het zaadje geplant is het inmiddels een jonge stek! Binnenkort vertel ik je meer!

Een nieuw gezin

Afgelopen zomer zijn David en Marjan getrouwd en ik mocht hun mooie, samengestelde gezin tekenen. Als verrassing… Hun vrienden gaven hen een gezinsportret cadeau. Wat een tof huwelijkscadeau!

Voor het eerst ging ik dus een gezin tekenen dat niet zelf de opdracht gaf. Foto’s werden van het internet geplukt en verzameld. En op Instagram ging ik spieken om een indruk te krijgen van Marjan en haar mannen. Een vriendin (Birgit, wiens gezin ik ook getekend heb afgelopen jaar, kijk hier even voor hun portret) vertelde me een beetje over David en Marjan en hun samengestelde gezin. David met zijn oudste zoon, Marjan met haar oudste zoon en hun jongste man die ze samen op de wereld hebben gezet. Een bijzonder gezin dus, dat ging vieren dat ze samen gelukkig zijn.

Na hen tot in detail bestudeerd te hebben en ze op papier te hebben gezet, had ik bijna het gevoel dat ik ze kende. Het was dan ook zo leuk om te horen dat ze superblij waren met het portret. En wat een verrassing toen Marjan een tijdje later zelf contact zocht met de vraag of ik haar hele familie, opa & oma en haar zus met haar gezin, wilde tekenen! Ja tuurlijk. Maar dat portret komt een andere keer!


Ben jij ook op zoek naar een bijzonder huwelijkscadeau?

Mail me even voor meer info: gertie@studio-dapper.nl


 

Studio Dapper gaat naar PaperPassion… jij ook!?!

Als echte paperlover kon ik de PaperPassion niet overslaan dit jaar! Vorig jaar was de eerste editie en ik was maar wat trots om daar met mijn aanschuifatelier te staan. De PaperPassion beurs – 19, 20 en 21 oktober 2017 – in de Koepelhal in Tilburg is een hippe interactieve happening voor iedereen met een passie voor papier, foto’s en beelden in al zijn vormen! Knippen, snijden, plakken, kleuren, vouwen, verven, beschilderen of beschrijven. Je mag helemaal los gaan en lekker shoppen of aanschuiven bij bloggers en vloggers voor informatie, inspiratie of make & takes.

Dit jaar kun je weer aanschuiven voor 2 toffe make & takes. Schuif aan en kom je verliezen in de creatieve mogelijkheden van een Dapper Doosje of ga lekker aan de slag om zelf zo’n hippe origami lamp te vouwen!

Een Dapper Doosje

Al jaren zag ik ze langs komen op Pinterest; van die schattig geïllustreerde luciferdoosjes met een lieve wens voor iemand die je lief hebt. En afgelopen jaar kwam ik er met mijn aanschuifatelier Club Dapper eindelijk eens aan toe om er een te maken. En als je er één gemaakt hebt, wil je er meer maken… want het is gewoon te leuk! Het heeft alles waar ik helemaal blij van wordt, tekenen, knippen, plakken, handletteren, leuke papiertjes, lieve, grappige en mooie teksten en als resultaat een toffe verrassing om iemand blij mee te maken. Schuif mee aan en verlies jezelf in de mogelijkheden van een luciferdoosje!

Kijk voor het programma en aanmelden op www.paperpassion.nl/studio-dapper2

 

Design Origami lamp

Zie jij ook die gave gevouwen lampen op social media voorbij komen? En denk jij kopen? Dat kan ik zelf! Maar ondertussen ben je er nog niet aan toe gekomen… Grijp dan nu je kans en schrijf je in voor deze workshop waarbij jij je eigen design lamp gaat vouwen. Naast de lampenkap krijg je ook een stoer snoer, fitting en stekker mee naar huis, zodat je bij thuiskomst direct je lichtje kan laten schijnen.

Kijk voor het programma en aanmelden op www.paperpassion.nl/studio-dapper1

 

 

 

 

 


WINACTIE – WINACTIE – WINACTIE – WINACTIE – WINACTIE 

Het leuke nieuws is dat ik 4 entreekaarten heb voor de paperlover die al langer op zoek is naar een plek waar je je papieren hart kunt verliezen! Like en deel mijn bericht op Facebook of like mijn bericht op Instagram, dan maak jij kans op 2 kaarten voor de PaperPassion Beurs.

De winnaar maak ik dinsdagavond 17 oktober (23.00uur) bekend.

Zie ik je daar!?!