Studio Dapper gaat naar PaperPassion… jij ook!?!

Als echte paperlover kon ik de PaperPassion niet overslaan dit jaar! Vorig jaar was de eerste editie en ik was maar wat trots om daar met mijn aanschuifatelier te staan. De PaperPassion beurs – 19, 20 en 21 oktober 2017 – in de Koepelhal in Tilburg is een hippe interactieve happening voor iedereen met een passie voor papier, foto’s en beelden in al zijn vormen! Knippen, snijden, plakken, kleuren, vouwen, verven, beschilderen of beschrijven. Je mag helemaal los gaan en lekker shoppen of aanschuiven bij bloggers en vloggers voor informatie, inspiratie of make & takes.

Dit jaar kun je weer aanschuiven voor 2 toffe make & takes. Schuif aan en kom je verliezen in de creatieve mogelijkheden van een Dapper Doosje of ga lekker aan de slag om zelf zo’n hippe origami lamp te vouwen!

Een Dapper Doosje

Al jaren zag ik ze langs komen op Pinterest; van die schattig geïllustreerde luciferdoosjes met een lieve wens voor iemand die je lief hebt. En afgelopen jaar kwam ik er met mijn aanschuifatelier Club Dapper eindelijk eens aan toe om er een te maken. En als je er één gemaakt hebt, wil je er meer maken… want het is gewoon te leuk! Het heeft alles waar ik helemaal blij van wordt, tekenen, knippen, plakken, handletteren, leuke papiertjes, lieve, grappige en mooie teksten en als resultaat een toffe verrassing om iemand blij mee te maken. Schuif mee aan en verlies jezelf in de mogelijkheden van een luciferdoosje!

Kijk voor het programma en aanmelden op www.paperpassion.nl/studio-dapper2

 

Design Origami lamp

Zie jij ook die gave gevouwen lampen op social media voorbij komen? En denk jij kopen? Dat kan ik zelf! Maar ondertussen ben je er nog niet aan toe gekomen… Grijp dan nu je kans en schrijf je in voor deze workshop waarbij jij je eigen design lamp gaat vouwen. Naast de lampenkap krijg je ook een stoer snoer, fitting en stekker mee naar huis, zodat je bij thuiskomst direct je lichtje kan laten schijnen.

Kijk voor het programma en aanmelden op www.paperpassion.nl/studio-dapper1

 

 

 

 

 


WINACTIE – WINACTIE – WINACTIE – WINACTIE – WINACTIE 

Het leuke nieuws is dat ik 4 entreekaarten heb voor de paperlover die al langer op zoek is naar een plek waar je je papieren hart kunt verliezen! Like en deel mijn bericht op Facebook of like mijn bericht op Instagram, dan maak jij kans op 2 kaarten voor de PaperPassion Beurs.

De winnaar maak ik dinsdagavond 17 oktober (23.00uur) bekend.

Zie ik je daar!?!


Dorus de derde

Het bleef kriebelen, een derde… Barry en Marlies hadden echter al enkele drukke babyjaren achter de rug, niet geheel zonder zorgen. Maar druk is waar ze op drijven dit stel. Met een succesvol kinderdagverblijf waar ze allebei hun hart en ziel in stoppen en twee eigenzinnige zonen waren ze nog niet uit gedroomd! Altijd zijn er nieuwe plannen, doelen en avontuurlijke ideeën. Stil staan zit er niet in. Dus die derde kwam er: kleine, heerlijke Dorus! Tussen al dat grote-broer-geweld blijft hij lachen en is hij de rust zelve in het huishouden van de familie Megens!

________________________________________

Ook geïnteresseerd in een persoonlijk en uniek geboortekaartje? Stuur me een mailtje en ik vertel je meer!

gertie@studio-dapper.nl

________________________________________

Just Married!

Van een aanzoek tot een bruiloft, dat kost soms nogal wat tijd, planning en voorbereiding. Zo niet voor Teun en Marieke: Teun vroeg Marieke met de kerst, die stomverbaasd was, maar wel ‘ja’ zei. Marieke die eigenlijk niet gedacht had te gaan trouwen, maar wel ‘ja’ zei. Traditioneel daar doen ze dus niet aan. Het duurde sowieso al even voor Marieke het woord bruiloft uit kon spreken, dus er komt ook geen bruiloft… er komt een feestje! Daar zijn ze wel voor in. Vieren dat je van elkaar houdt, met al diegenen die je lief zijn.

En ‘ja’ zeggen tegen elkaar hebben ze inmiddels ook al gedaan. Gewoon, op een dinsdagochtend, met hun beste vrienden in het gemeentehuis. En op die dag viel de uitnodiging bij iedereen in de bus. Voor een feestje, om te vieren dat ze ‘ja’ hebben gezegd!

___________________________________________________________________________________________________________________

Heb jij ook zo’n leuk feestje?! En zoek je nog een originele, zeer persoonlijke uitnodiging?

Mail me dan voor meer info via

gertie@studio-dapper.nl

___________________________________________________________________________________________________________________

Couscous appelmoes ♪

en een kropje sla ♫ Het is wel even wennen, maar het past wel bij elkaar. Turks fruit en beschuit, alles bij de hand. Wat een lekker leven, wat een lekker land ♪

Dit liedje zat afgelopen week in mijn hoofd, want we hebben het gezongen voor Meester Henk. Meester Henk gaat met mijn pensioen, tegelijk met zijn vrouw, juffrouw Gerie. Samen hebben ze mijn Birke leren lezen afgelopen jaar.

Dit liedje werd regelmatig gezongen in de klas, er zijn vele versies van, aangezien die groep 3’ers er vaak zelf wat van brouwden. Zo zong Birke altijd: ‘Koes poes, appelmoes en een kopje sla’ en ‘turks fruit’ was standaard: ‘kurk, fruit’. Ik had geen idee wat ze zong totdat een maand geleden me duidelijk werd dat Meester Henk dit al jaren zingt met zijn leerlingen. Al generaties lang. Het blijkt zelfs een lied van Gerard van Maasakkers te zijn. Maar goed, enkele moeders kwamen op het toffe idee om twee t-shirts te laten bedrukken met de tekst van het liedje. ‘Couscous appelmoes’ voor Henk ‘en een kropje sla’ voor Gerie. Dat was een te leuk idee om niks mee te doen, dus ik wierp mezelf snel op om het ontwerp te maken.

Afgelopen week was het zover, we zouden Henk & Gerie gaan verrassen. Alle ouders die konden, verzamelden stiekem in het handenarbeidlokaal. En voordat de les nog maar goed en wel begonnen was, vielen we al zingend de klas binnen. Het gezicht van meester Henk lichtte op en hij zong gelijk mee. Juffrouw Gerie zat achter het bureau en de tranen sprongen in haar ogen toen er meer en meer ouders de klas in kwamen. Wij pinkten stiekem ook een traantje mee weg, het was ook zo aandoenlijk. De t-shirts werden natuurlijk meteen aangetrokken en het liedje krijgen we deze week niet meer uit ons hoofd!