Dorus de derde

Het bleef kriebelen, een derde… Barry en Marlies hadden echter al enkele drukke babyjaren achter de rug, niet geheel zonder zorgen. Maar druk is waar ze op drijven dit stel. Met een succesvol kinderdagverblijf waar ze allebei hun hart en ziel in stoppen en twee eigenzinnige zonen waren ze nog niet uit gedroomd! Altijd zijn er nieuwe plannen, doelen en avontuurlijke ideeën. Stil staan zit er niet in. Dus die derde kwam er: kleine, heerlijke Dorus! Tussen al dat grote-broer-geweld blijft hij lachen en is hij de rust zelve in het huishouden van de familie Megens!

________________________________________

Ook geïnteresseerd in een persoonlijk en uniek geboortekaartje? Stuur me een mailtje en ik vertel je meer!

gertie@studio-dapper.nl

________________________________________

Just Married!

Van een aanzoek tot een bruiloft, dat kost soms nogal wat tijd, planning en voorbereiding. Zo niet voor Teun en Marieke: Teun vroeg Marieke met de kerst, die stomverbaasd was, maar wel ‘ja’ zei. Marieke die eigenlijk niet gedacht had te gaan trouwen, maar wel ‘ja’ zei. Traditioneel daar doen ze dus niet aan. Het duurde sowieso al even voor Marieke het woord bruiloft uit kon spreken, dus er komt ook geen bruiloft… er komt een feestje! Daar zijn ze wel voor in. Vieren dat je van elkaar houdt, met al diegenen die je lief zijn.

En ‘ja’ zeggen tegen elkaar hebben ze inmiddels ook al gedaan. Gewoon, op een dinsdagochtend, met hun beste vrienden in het gemeentehuis. En op die dag viel de uitnodiging bij iedereen in de bus. Voor een feestje, om te vieren dat ze ‘ja’ hebben gezegd!

___________________________________________________________________________________________________________________

Heb jij ook zo’n leuk feestje?! En zoek je nog een originele, zeer persoonlijke uitnodiging?

Mail me dan voor meer info via

gertie@studio-dapper.nl

___________________________________________________________________________________________________________________

Couscous appelmoes ♪

en een kropje sla ♫ Het is wel even wennen, maar het past wel bij elkaar. Turks fruit en beschuit, alles bij de hand. Wat een lekker leven, wat een lekker land ♪

Dit liedje zat afgelopen week in mijn hoofd, want we hebben het gezongen voor Meester Henk. Meester Henk gaat met mijn pensioen, tegelijk met zijn vrouw, juffrouw Gerie. Samen hebben ze mijn Birke leren lezen afgelopen jaar.

Dit liedje werd regelmatig gezongen in de klas, er zijn vele versies van, aangezien die groep 3’ers er vaak zelf wat van brouwden. Zo zong Birke altijd: ‘Koes poes, appelmoes en een kopje sla’ en ‘turks fruit’ was standaard: ‘kurk, fruit’. Ik had geen idee wat ze zong totdat een maand geleden me duidelijk werd dat Meester Henk dit al jaren zingt met zijn leerlingen. Al generaties lang. Het blijkt zelfs een lied van Gerard van Maasakkers te zijn. Maar goed, enkele moeders kwamen op het toffe idee om twee t-shirts te laten bedrukken met de tekst van het liedje. ‘Couscous appelmoes’ voor Henk ‘en een kropje sla’ voor Gerie. Dat was een te leuk idee om niks mee te doen, dus ik wierp mezelf snel op om het ontwerp te maken.

Afgelopen week was het zover, we zouden Henk & Gerie gaan verrassen. Alle ouders die konden, verzamelden stiekem in het handenarbeidlokaal. En voordat de les nog maar goed en wel begonnen was, vielen we al zingend de klas binnen. Het gezicht van meester Henk lichtte op en hij zong gelijk mee. Juffrouw Gerie zat achter het bureau en de tranen sprongen in haar ogen toen er meer en meer ouders de klas in kwamen. Wij pinkten stiekem ook een traantje mee weg, het was ook zo aandoenlijk. De t-shirts werden natuurlijk meteen aangetrokken en het liedje krijgen we deze week niet meer uit ons hoofd!

Lief kadootje voor je lief

Herinner je je nog dat ik zo heerlijk bezig was met het tekenen van gezinsportretjes? Nou, één daarvan mag ik inmiddels onthullen! Birgit van Beeld bij Birgit mailde me in het voorjaar dat ze dit jaar 9 jaar getrouwd is en op de trouwdag zelf graag een gezinsillustratie kado wilde doen aan haar man. Is dat geen lief kado?!

Dus na een belletje om haar en haar gezin beter te leren kennen en wat leuke kiekjes van hen en hun koters ging ik aan de slag. De volgende dag mailde ze me nog met de vraag of er een hengel en picknickmand bij mocht: “Met z’n tweetjes gingen we altijd mooie watertjes opzoeken. Rem om te vissen en dan lekkere hapjes te eten bij het water, en ik las een boekje. Dit doen we al sinds we bij elkaar zijn, bijna 15 jaar. En nu gaan de jongens lekker mee.” Is dat niet romantisch?

Het blijft altijd spannend wat een opdrachtgever ervan vindt… maar toen ze afgelopen vrijdag liet weten dat ze de poster al gegeven had omdat ze niet meer kon wachten tot hun daadwerkelijke trouwdag afgelopen dinsdag, wist ik dat dat wel goed zat 🙂


Ben je geïnteresseerd in zo’n lief kado voor iemand die jij lief hebt?

Mail me dan voor meer info via

gertie@studio-dapper.nl