Het roer om

 

poster blog

De koek was op. Na jaren gewerkt te hebben in de jeugdhulpverlening ben ik er vorig jaar mee gestopt. Jarenlang ben ik met veel plezier naar mijn werk gegaan en heb ik het leven van veel mensen (van jong tot oud) mogen volgen en bijstaan. Dit gaf me erg veel voldoening. Totdat ik twee jaar geleden besefte dat het me geen voldoening meer gaf. Dat het eigenlijk meer van me vroeg dan ik nog wilde en kon geven.

Sindsdien ben ik bezig om het roer om te gooien en wederom te gaan doen waar ik blij van word. En ik word blij van handlettering. En het ontwerpen van persoonlijke ‘customized’ kaarten. En de ideeën ontstonden en groeiden; ‘die workshop kan jij toch ook geven?’. Stap voor stap begon ik er in te geloven dat ik best voor mezelf kan beginnen en er ons brood mee kan verdienen. Dat gaat wel gepaard met pieken en dalen. Het ene moment denk ik alles te kunnen en droom ik er lustig op los. Het andere moment slaat de schrik me om het hart en denk ik: ‘waar ben ik aan begonnen!?!’. Maar er gaat geen dag voorbij dat ik niet blij ben met mijn plannen en denk: “Fuck it! Ik ga dit doen, ik ga dit goed doen!” Sorry voor het taalgebruik, maar het is ook een soort van schop onder m’n eigen kont: Laat varen die onzekerheid en ‘fake it till you make it!’.

logo WendyIk ben niet de enige die het roer om gooit. Eigenlijk zijn er best veel mensen die dat willen en zijn er best wat die het ook doen. Zo ook Wendy, een oud-collega-vriendin. Ze droomt al enkele jaren om ‘iets’ te gaan doen op hun boerderij en zit vol leuke plannen! Zo is ze begonnen met Wat de tuin schaft. Want ze heeft een heerlijke moestuin, met heerlijke producten. En die kun je dan kopen bij haar op de inrit! En ze kan lekker koken en de vissers aan de vijver hebben honger, dus die krijgen wat de tuin schaft!

Samen hebben we nu de stoute schoenen aan getrokken en een datum gepland voor een try-out workshop op de boerderij. Gewoon omdat het kan, omdat we er van dromen om leuke workshops te geven en het tijd wordt om het gewoon te doen!

Heb je interesse? Mail me voor info en aanmelding: gertievanderlinden@gmail.com

De eerste aanmeldingen zijn al binnen, maar er is nog zeker ruimte om aan te schuiven! Kom je ook?

  2 reacties op “Het roer om

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.