Couscous appelmoes ♪

en een kropje sla ♫ Het is wel even wennen, maar het past wel bij elkaar. Turks fruit en beschuit, alles bij de hand. Wat een lekker leven, wat een lekker land ♪

Dit liedje zat afgelopen week in mijn hoofd, want we hebben het gezongen voor Meester Henk. Meester Henk gaat met mijn pensioen, tegelijk met zijn vrouw, juffrouw Gerie. Samen hebben ze mijn Birke leren lezen afgelopen jaar.

Dit liedje werd regelmatig gezongen in de klas, er zijn vele versies van, aangezien die groep 3’ers er vaak zelf wat van brouwden. Zo zong Birke altijd: ‘Koes poes, appelmoes en een kopje sla’ en ’turks fruit’ was standaard: ‘kurk, fruit’. Ik had geen idee wat ze zong totdat een maand geleden me duidelijk werd dat Meester Henk dit al jaren zingt met zijn leerlingen. Al generaties lang. Het blijkt zelfs een lied van Gerard van Maasakkers te zijn. Maar goed, enkele moeders kwamen op het toffe idee om twee t-shirts te laten bedrukken met de tekst van het liedje. ‘Couscous appelmoes’ voor Henk ‘en een kropje sla’ voor Gerie. Dat was een te leuk idee om niks mee te doen, dus ik wierp mezelf snel op om het ontwerp te maken.

Afgelopen week was het zover, we zouden Henk & Gerie gaan verrassen. Alle ouders die konden, verzamelden stiekem in het handenarbeidlokaal. En voordat de les nog maar goed en wel begonnen was, vielen we al zingend de klas binnen. Het gezicht van meester Henk lichtte op en hij zong gelijk mee. Juffrouw Gerie zat achter het bureau en de tranen sprongen in haar ogen toen er meer en meer ouders de klas in kwamen. Wij pinkten stiekem ook een traantje mee weg, het was ook zo aandoenlijk. De t-shirts werden natuurlijk meteen aangetrokken en het liedje krijgen we deze week niet meer uit ons hoofd!

  6 reacties op “Couscous appelmoes ♪

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.