Pipobus

Happy Camper

Na de geboorte van Birke kochten we een camper, een Mercedes L409 dubbellucht bus, een bakbeest op wielen met bloemetjesgordijnen. De kinderen hebben ‘m pipobus gedoopt na een vakantie in een houten pipowagen. Zeer toepasselijk vinden wij.

Pipobus2

Ik was en ben nog steeds verliefd op onze pipobus. Zo gauw je met de camper de straat uit rijdt, voel je de vakantie. Heerlijk na alle inpakstress: Vroem vroem, klinkerdeklong (de eerste bocht zorgt altijd voor wat reorganisatie in de kastjes), de voeten op het dashboard en de reis kan beginnen. Echt ver komen we nooit aangezien we na onze eerste vakantie in Luxemburg, waar we met 5 km per uur op de vluchtstrook de berg op tuften, besloten hadden om dat hem (en ons) niet meer aan te doen. Dus zijn we de afgelopen 5 jaar lekker in Nederland op vakantie geweest. Dat viel soms tegen, meestal was het heel fijn. Want in Nederland zijn zoveel fijne plekken, maar niet altijd goed weer.

20150724_182722~2 20150724_182829~2 20150724_182658~2

Nu wordt het echter tijd om afscheid te gaan nemen aangezien hij niet door de keuring is gekomen. En de meneer die verstand heeft van Mercedes oldtimers zag het somber in. We waren al wat huiverig voor de APK, maar dit nieuws viel toch erg tegen. Nou heeft onze pipobus ons al wel vaker teleurgesteld, het is een oud beestje uit de jaren ’70 met roest en onder de motorkap sputterde hij ook nog wel eens tegen. Dit was te verwachten toen we hem kochten, maar ja, ik was verliefd. Dit leidt dan ook wel eens tot een verwijtende blik van de man met baard die liever een wat stabieler en meer capabel vakantievoertuig had aangeschaft.

Gelukkig kwam de Mercedes meneer met een goed idee: neem dit jaar nog een seizoensplaats op een camping in de buurt, geniet van je bus en zet ‘m na de zomer in de verkoop. Mijn hart maakte een sprongetje, toch nog een vakantie met de bus! Ik kon me al niet voorstellen dat we nooit meer voor de bus zouden zitten, onder het luifeltje met een kop koffie op een paar ongemakkelijke kampeerstoelen. Dus deze zomer wordt een afscheidszomer. Hopelijk op de Bergvlietse Bossen een natuurkampeerterrein midden in de bossen waar we de afgelopen jaren al een paar keer zijn geweest. Ik hou jullie op de hoogte!

Pipobus Bergvlietse Bossen

 

  1 reactie op “Pipobus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.