Workshop Handlettering

Bravery

Oefenen, oefenen, oefenen… oftewel: tekenen, tekenen, tekenen. Dat is wat vooral is blijven hangen na de workshop Handlettering afgelopen weekend. Het was heerlijk om een middag weg te tekenen en ondertussen inspiratie op te doen, te leren over typografie, pennen, compositie en waardevolle tips te krijgen. Het deed me goed om te horen dat het 10% talent is en 90% doen, oefenen! Je hand soepel tekenen totdat die zich ‘herinnert’ wat ie moet doen.

workshop

De workshop zat goed in elkaar, een heldere start met een logische opbouw naar het maken van een eigen werk. Ik heb ‘m gevolgd bij Marloes de Vries. Kennen jullie haar al? Zij illustreert voor Flow magazine. Zij doet waar ik van droom… ik wil haar zijn… in een ruim, helder verlicht, wit atelier… in een oud pand dat eigenlijk gesloopt gaat worden… met een kaartenrek vol met mijn ontwerpen… en een lange tafel met schragen… vol met creatieve mensen…

dagdromen

Ik was dus een beetje starstruck en werd een beetje onzeker, vindt ze mijn werk wel mooi? Maar onzekerheid is goed, vertelde ze. Onzeker zijn, zorgt er voor dat je kritisch bent op je eigen werk. Is dat geen mooi voorbeeld van een negatieve vaardigheid gewoon omdenken in een positieve? In het echt was ze dus zeker net zo fijn en gezellig als haar tekeningen! Haar via instagram of facebook volgen is dan ook zeker aan te raden!

Een jaar geleden heb ik mijn eerste workshop handlettering gevolgd bij de Krekul, een cultureel en creatief centrum hier in het dorp. Dat was leuk, maar het had me niet gebracht wat ik verwacht had. Ik besefte me dat ik mezelf al veel geleerd had door dingen na te doen die ik op Pinterest vond. Naderhand vertelden mijn collega-handlettering-mama’s mij dan ook; Gertie, dat kan jij ook! En toen is het zaadje gepland. Dat kan ik ook? Oh ja, dat kan ik ook!

Lijkt het jou leuk om ook eens een workshop handlettering te volgen? Of papercutting? Of haken? Of ben jij ook regelmatig op pinterest te vinden en pin je er op los in de hoop dat je het komend jaar wel tijd vindt om er aan te beginnen? Hou dan deze blog in de gaten, want mijn hoofd zit vol ideeën en na de zomer ga ik starten met creatieve workshops!

 

  3 reacties op “Workshop Handlettering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.